Имотни сделки

Полезни съвети при продажба на имот!

Според CNBS, 40% от американците буквално плачат докато процеса по продажбата на дома им приключи. За да избегнете излишното ронене на сълзи, експертите съветват да следвате няколко лесни стъпки, когато продавате имот:

Брокер – всъщност първо трябва да решите дали ще използвате брокерска агенция, която да ви улесни в административната част, или ще се заемете с всичко сами. Това зависи главно от времето, с което разполагате, защото то е от есенциално значение за осъществяването на покупко-продажба.

Детайли – уверете се, че всички детайли по описанието на имота са акуратни, като квадратура, конфигурация, паркинг, общи части, локация, транспортна инфраструктура.

Цена – определянето на цена не зависи само от това, което вие искате да получите, но и от състоянието на имотния пазар в съответната локация. Твърде висока или твърде ниска цена почти винаги е непривлекателна оферта за потенциалните купувачи.

Купувач – избирането на купувач не е лесна стъпка, особено ако продавате имот, който има и сантиментална стойност за вас. Най-важното при тази селекция обаче е да се уверите, че вашият купувач има нужните финансови ресурси да осъществите сделката. В противен случай можете да станете жертва на измама или да чакате дълго докато получите сумата.

Консултация – за вашата собствена сигурност е препоръчително да се консултирате с  юрист или агент, ако осъществявате сделката си без брокер и не сте напълно наясно относно правните детайли.