Имоти във Варна

Изложението на апартамента – какво трябва да знаем?

Много е важно при избора на жилище да вземете под внимание изложението, от което силно зависи целогодишната стайна температура. Според вашите предпочитания, било то сутрешно, следобедно или целодневно слънце, можете да определите колко топъл ще е апартамента, в който ще инвестирате.

Северно изложение – ще Ви е студено.

Изцяло северното изложение е нетипично за жилищни имоти и най-често строителите избират да положат ателиета, изложени към същата посока. Те са прохладни през лятото, но почти 9 месеца в годината са студени и мрачни, поради липсата на директна слънчева светлина. Североизток и северозапад също не са най-подходящите изложения по подобни причини, включително особените за България северозападни ветрове.

Южното изложение – препоръчително.

Южното изложение се смята за най-подходящо за жилищно помещение, защото през лятото слънцето е високо и въпреки че огрява почти целодневно, не пада директно в помещението, а през зимата грее ниско и отоплява добре и при най-ниските температури навън. Югоизточното изложение е подобно на южното, докато югозападното е непрепоръчително, тъй като в слънчевите дни е твърде горещо и със сигурност сметката от климатик няма да ви хареса.

Ако апартаментът ви е изложен към посока изток, слънцето ще огрява до обяд, като ще затопля приятно помещенията в ранните часове на деня. Западното изложение предполага директна слънчева светлина от обяд до залез и апартаментът ви ще е топъл и светъл през целия следобед.