Апартаменти от строител / Имоти във Варна / Имотни сделки

Как да избера най-подходящия имот – характеристики

Независимо дали купувате имот за свой дом, офис или просто сте решили да инвестирате в недвижимо имущество, такива покупки не се извършват всеки ден и има много фактори, определящи правилния избор.

Локацията на имота

На първо място, най-важна е локацията. Независимо от предназначението на имота, помислете в перспектива дали местоположението е удобно за личния и професионалния ви ритъм на живот. Това се отнася и ако инвестирате в имота без да планирате да го ползвате. Обмислете варианта, в който един ден се наложи да го използвате или продадете.

Инфраструктура

Добрата квартална инфраструктура е много важен фактор за удобството на един дом или офис. Освен удобствата от първа необходимост развитието на локалната инфраструктура ще повишава търсенето в района а това повишава цената на имотите. Определянето на типа строителство спрямо бюджета е важно в дългосрочен план.

Етаж и изложение

Етажът и изложението на имота са също важни фактори, които определят колко топъл, светъл и уютен ще бъде той. При днешното ново строителство се наблюдава тенденцията за недостатъчно пространство между сградите, което създава усещане теснота дори и в най-големия апартамент. Гледката, дори и да е към обикновена улица е важно да предлага достатъчна пространствена перспектива, за да се чувствате уютно в своя имот. Важно е да обърнете внимание и на допълнителните „детайли“ като общи части, опции за паркингвъншен вид на сградата и квартала, сигурност и достъпност.

Строител – инвеститор

В процеса на търсене на ново жилище трябва да обърнете внимание и на компанията – ангажирана със строителството на сградата. Опитайте се на научите повече за историята на компанията и разгледайте вече реализирани от тях проекти. Така ще добиете представа за качеството на строителсвото, гаранциите, които дават и дали спазват сроковете за изпълнение на проектите. Търсете имоти в сгради построени от авторитетни компании и винаги подписвайте документи след консултация с юрист.

Защото-домът-има-значение

Изборът на имот е проекция на вашите лични предпочитания. Затова решението за покупка трябва да бъде направено след внимателно и детайлно разглеждане на гореописаните характеристики.