Инвестиции / Иновации / Строителство и Имоти

Какви тенденции се задават в строителният бранш?

Бихте ли инвестирали парите си в имот, който се намира в сграда със собствен енергиен източник? Сигурни сме че да! Подобна инвестиция ще Ви гарантира енергийна независимост за цял живот.

В интервю за “Vagabond” Ивелин Христов – основател на Vi Group Bulgaria, заяви че това е правилната посока в строителният сектор. Вижте интервюто ТУК.

Тенденциите

Енергийно независими жилищни сгради – това звучи също толкова амбициозно колкото и задаващата се тенденция в строителният сектор, а тя е реализирането на многофамилни жилищни сгради без бетон и без метал! Бихте ли закупили имот, който се намира на 7 етаж в сграда, построена без бетон и метал а само с дървен материал? Това може да Ви звучи странно и притеснително но това са задаващите се тенденции в строителството и в градското развитие.

Този дързък подход към строителсвото е мярка, която трябва да осигури алтернативи на монолитното строителство а мотивът за това е… глобалното затопляне. Конвенционалното строителство е свързано с отделянето на много вредни газове и това прави индустрията един от най-големите производители на въглероден диоксид. Именно заради това погледът на иноваторите е сериозно фокусиран към дървеният материал. А нашият поглед все още е фокусиран в овладяването на краткосрочките пасиви.

Както вече спомена в интервюто си за „Vagabond“, собственикът и Vi Group Bulgaria не спира да мисли за бъдещето, за развитието на градската среда и реализираенето на енергийно ефективни жилищни сгради.

„За да бъдем устойчиви и конкурентноспособни трябва да търсим иновацията във всеки проект. Към момента сме активирали програма за проучване и създаване на план за реализиране на жилищни сгради с допълнителни енергийни източници. Представете си само, сметките Ви за електроенергия да се равняват на едва 5% от минималната работна заплата… Това преследваме и за това търсим решение, което да бъде рентабилно и изпълнимо към настоящият момент. Аз вярвам че това е възможно.“

Ивелин Христов