Апартаменти във Варна / Двустайни апартаменти

Двустайни апартаменти във Варна – цените им през 2022 година

Двустайни апартаменти във Варна – за кого са подходящи и как се движат цените им през 2022 година

Варна определено е красив град, който привлича все повече хора не само за почивка, но и за трайно установяване. Дали заради морският климат или пък заради възможностите, които предоставя морската столица, търсенето на двустайни апартаменти расте с огромни темпове, а цената на квадратен метър не остава по-назад.

Двустайните апартаменти – за какво са най-подходящи?

Двустайните апартаменти имат площ от 45 до 90 кв.м. Най-често се състоят от коридор, баня с тоалетна, балкон, трапезария с кухненска част и втора стая – спалня. Понякога, при по-големите двустайни, към жилището има и помещение, съчетаващо дрешник с килер. Този тип имоти са изключително подходящи за:

  • Инвестиция на средства
  • Отдаване под наем
  • Закупуване от млади двойки, като по-рентабилно от плащане на наем

Най-предпочитаните райони във Варна за закупуване на двустайни апартаменти

Купувачите, търсещи двустайни апартаменти обикновено търсят жилища в нови и стари сгради, за предпочитане обзаведени, както и такива с подходяща локация и добра околна инфраструктура. Разбираемо, това се обуславя от факта, че е желателно имота да бъде годен за отдаване под наем или за нанасяне, без да се изискват сериозни допълнителни инвестиции.

Най-предпочитаните квартали във Варна за закупуване на двустайни апартаменти са Център, с цени, вариращи около 1 500 евро/кв. м. и Левски, където може да се открие жилище на цена от около 1 000 евро/кв.м. Друг харесван район, заради добре изградените инфраструктурни връзки, е Цветния квартал, с около 1 250 евро/кв.м. В района на по-централните Нептун и Генералите пък цените се движат от 1 100 евро/кв.м. за Нептун и до 1 450 евро/кв.м. за Генералите. Няма как да не споменем и любимите на варненци квартали Морска градина и Чайка, където цените на двустайните апартаменти варират от 2 400 евро/кв.м. за Морска Градина и 1 350 евро/ кв.м. стартово за Чайка.

Кога вземаме решение да закупим двустаен апартамент?

Изборът на двустаен апартамент е удачен за домакинство, състоящо се от двама човека, най-често млади двойки или студенти. Важно е да се прецени дали в апартамента ще се живее постоянно или ще бъде отдаван под наем. Не е за пренебрегване факта, че опцията за отдаване под наем на двустайни апартаменти е изключително популярна във Варна, както през лятото, така и през останалите сезони.

Ако имота се закупува с идея за отдаване под наем трябва да се съобрази кой би бил идеалния наемател. Ако студентите са добър вариант – то мястото трябва да се намира в близост до някой от университетите в града. Ако целта са пътуващи и почиващи – то търсенето трябва да е обмислено с близост на бъдещия закупен имот до атракционни точки на града, летище и гари.

При избор на двустаен апартамент за живеене, е желателно да бъдат взети под внимание моменти, свързани с ежедневието – работа, деца, болници, магазини и аптеки, достъп до най-често посещаваните места, паркиране.

Имотният пазар във Варна е изключително атрактивен както за инвеститори, така и за хора, желаещи да се установят близо до морето в град, предоставящ хиляди възможности. Предлагането на двустайни апартаменти за съжаление е по-малко от търсенето, което прави намирането на перфектното жилище трудна задача. Като строително-инвестиционна агенция с над 20 г. опит, ние от Vi Group, можем да окажем помощ и специално внимание към всеки купувач. Свържете се с нас, за да ви помогнем в избора на перфектния за вас дом, като нашето съдействие гарантирано ще се осъществи без каквито и да е комисионни и допълнителни такси.