Апартаменти от строител / Жилищен кредит / Имотни сделки / Под наем

Апартамент без пари: Как да получим мечтаният имот?

Всеки иска да живее в собствено жилище но има моменти, в които просто не можем да си го позволим. В днешната тема ще Ви разкажем за една интересна услуга, която набира все по-голяма полулярност. Да, темата ще е интересна!

Как да се сдобием с мечтаното жилище?

Има няколко варианта, и както повечето от Вас знаят това са: покукпа на имот с лични средства и покупка с ипотека. Най-удобният метод за повечето хора е покупката на имот с ипотечен заем. Но какво можем да направим ако искаме този имот но нямаме достатъчно средства за първоначалната вноска?

В повечето случай първоначалната вноска за жилищен кредид е около 20% от стойността на имота. И предвид цените на имотите в днешно време, спестяванията Ви може да са недостатъчни! Тук се появяват компании, които предлагат следната услуга: Те купуват имота за Вас, като изплащат 100% от сумата! Да, точно така, те ще купят имота а Вие ще живеете в него. И сега всеки от Вас ще се запита, къде е уловката?

Въпросните компании купуват имота без банки и без кредити и Ви го предоставят срещу месечен наем! Вие се нанасяте в мечтаното жилище и започвате да спестявате за първоначалната вноска. В момента, в който сте събрали сумата за първоначалната вноска, може да си откупите имота.

Но какво ще се случи ако не искате да запазите имота? Зависи от компанията, с която работите. Повечето няма да имат претенции и се разделяте с добри пожелания. А какво става с имота, това си е тяхна работа. По този начин имате възможност да пробвате как е живота в квартала, сградата и самия апартамент преди да се обвържете с кредит за 25+ години.