Апартаменти от строител / Жилищен кредит / Имотни сделки

Когато е време за жилищен кредит… | Част 2

Продължаваме със съветите от предната ни статия относно тегленето на жилищен кредит. Вече коментирахме самоучастието и предвиждането на допълнителни такси, затова сега ще продължим с избора на банка и намиране на правилната за вас оферта.

Изборът на банка е не по-малко сложен от избора на самото жилище. Тъй като пазара е пренаситен от банки и оферти, ви предлагаме внимателно да проучите наличните такива, за да разберете коя би била най-подходяща във вашия случай. Направете списък с възможните банки и техните оферти, за да имате възможност да ги съпоставите нагледно. Така ще визуализирате предимствата и недостатъците на различните предложения и ще можете по-лесно да направите своя избор.

Освен това има банки, които изрично посочват, че не отпускат кредити за имоти в определени региони. Това допълнително ще филтрира избора ви за оферта. Също така, е нужно да докажете платежоспособността си пред банката, тъй като кредиторите трябва да са сигурни, че сте нискорисков клиент.

В опита си да бъдат по-конкурентноспособни и привлекателни за клиентите, много банки вече предлагат индивиуализирани оферти. В повечето случаи, те се надпреварват да спечелят клиента с добра финансова история. Ако сте такъв, можете да се поразходите по различните офиси и да съберете всички възможни оферти.