Апартаменти от строител / Имоти във Варна

Инвестиция в завършен имот

Оглед на нов имот, в който смятате да инвестирате, е много ключов момент. Той съответно съдържа много детайли, които ако не сте добре запознати, е много възможно да пропуснете. Ето няколко съвета от нас как да подходите като (почти) професионален инвеститор при закупуването на завършен имот:

Преди да започнете: бъдете наясно с целите си. Инвестирате в този имот за собствено ползване или искате да го възстановите и отдавате под наем? Различни имоти ще бъдат подходящи в зависимост от целите и бюджета ви.

При инвестиции с цел генериране на доходи, първо трябва да определите колко ще Ви струва ремонтната дейност по имота. Събрано с цената, за която сте го закупили, ще представлява крайната инвестиция. Определете каква е стойността, за която искате да го продадете, или колко време ще Ви трябва да си възвърнете инвестицията от наеми. Тогава ще можете да решите дали това Ви устройва или не.

При огледите, винаги се консултирайте с професионалист относно конструкцията, за да обсъдите възможността за промени в конфигурацията на стаите. Особено ако Ви е за първи път, най-добре е да работите заедно с професионална компания, която да Ви дава необходимите насоки.

Процесът е дълъг, но не и невъзможен за завършване. Бъдете търпеливи и се пригответе да отделите нужното време!