Строителство и Имоти

15 + предимства на новото строителство

Предстои ви важно житейско решение – да закупите нов дом? Наясно сте с желаната локация, брой на помещенията, ориентировъчен бюджет… И ако въпреки проучванията, които сте направили, все още се колебаете дали бъдещото ви жилище да бъде ново или старо строителство, то ние сме ви подготвили 15 + причини то да е новоизградено.

15 предимства на новото строителство

 • Съвременното строителство се случва бързо, надеждно и качествено. Като преминем през избора на основните изграждащи материали до финалните щрихи – дограмите и фасадните облицовки, то вие гарантирано ще се наслаждавате на тишина и уединение в собствения си дом, без да се притеснявате от високи комунални сметки или шума в комшиите.

 • Стандартите за качество и експлоатационна годност са изключително високи, с редицата законови промени, които настъпиха. Това ви гарантира, че АКТ 16 на новоизградената сграда е издаден след строги контрол и проверки от компетентните институции и органи.

 • Избирайки ново строителство със сигурност ще се възползвате от минимизирани разходи по ремонт, след първоначалната си инвестиция. И това ще продължи години наред.

 • Новото строителство ви дава свобода на избор – локация, етаж, близост до важни за вас комуникационни точки. Всичко това може да предвидите още на проект.

 • Със сигурност новото строителство ви гарантира по-ниски разходи за електроенергия. Днешните материали, използвани за изграждане и изолация, намаляват сметките за отопление с над 45% в сравнение със старото строителство, често отличаващо се с липсваща топлоизолация и наличие на недобра дограма.

 • Чисто нови ел и ВиК инсталации. При избор на старо строителство, риска да ги подменяте при закупуване на имота, или в кратък бъдещ срок, е повече от реален.

 • Свобода. Какво да бъде разположението на стаите и функционалните точки – решавате вие. В повечето случаи, всичко това може да го изискате още по време на проект или последващ строеж.

 • Определено по-ниска цена. Със сигурност изборът на закупуване на жилище, което е новоизградено, ще бъде по-бюджетно решение. Причината е, че първоначално направената инвестиция е по-оптимална в сравнение със закупуването и преустройството на нещо старо.

 • Банките са по-благосклонни да отпускат кредит за закупуване на недвижим имот, когато той е ново строителство. Дължи се на факта, че оценката е по-висока, а вероятността от скрити рискове – минимизирана.

 • Устойчивост и покачване на цената. Новото жилище, предвид бъдещият си дълъг експлоатационен живот ще покачва във времето своята цена, което го прави подходящо за инвестиция или ще ви даде спокойствие, ако сте изтеглили кредит и се наложи рефинансиране.

 • По-малко документация. Със сигурност придобиването на дом, който е ново строителство, е с по-малък документооборот, нужен за изповядване на сделката пред нотариус.

 • Комфортни общи пространства. Все повече жилищни сгради, особено тези, които са ново строителство, разчитат на поддръжка, осигурявана от професионални домоуправители. Това гарантира добре поддържани общи части и по-бързо разрешаване на евентуално възникнали текущи проблеми.

 • Новото строителство дава възможност за по-интересни и нестандартни решения в разположенията, а не просто класическите правоъгълни помещения, които мнозина по-разчупени хора не харесват особено.

 • Озеленяване и облагородяване. Обикновено те са вече част от инвестиционните проекти, което ви гарантира още по-добро изживяване. Особено ако изберете ново жилище в затворен комплекс, в който най-вероятно ще имате на разположение търговски обекти на ръка разстояние, алеи за разходки, детски площадки.

 • Новото си е ново. Каквото и да си говорим, новото жилище, построено специално за вас и вашето семейство носи духа на съвремие, който едно старо строителство трудно би могъл да създаде, независимо от инвестираните средства, преустройства и ремонти.

Вземането на решение за такава голяма покупка, каквато е недвижимия имот е сериозна житейска стъпка. Ако изпитвате колебание или имате въпроси, ние от Vi Group, разчитайки на богатия си професионален опит, винаги можем да застанем до вас за безплатни консултация и помощ. Свържи се с нас сега!