Обзавеждане

Фън Шуй съвети за положителна енергия у дома

Ако сте решили да обзаведете новия си апартамент според древното китайско изкуство за хармонизиране на пространството – фън шуй, започнете с всекидневната си. Това е мястото, където ще прекарвате най-много време със семейството си и ще посрещате на гости роднини и приятели.

–          Баланс: в една стая пълна с разхвърляни ненужни вещи, енергията е осезаемо нарушена. Изберете най-важните предмети, които да са част от интериора на хола ви, и ги подредете старателно в приятен за вашето око вид. Избягвайте безразборното им разместване. Осмислената подредба автоматично внася баланс в помещението.

–          Петте елемента: огън, вода, земя, метал и дърво трябва да са неизменна част от всяка стая. Те могат да бъдат използвани като главни материали – дървени мебели или под, или като леки акценти в интериора – метална декорация, ароматна свещ, украса със скандинавски мъх и т.н.

–          Телевизорът: когато той не се използва, е препоръчително да бъде покрит. Затова привържениците на фън шуй съветват да позиционирате телевизора във всекидневната в дискретен шкаф, който да бъде отварян само когато желаете да гледате телевизия.

–          Заоблени ъгли: избягвайте острите ъгли и вместо това изберете мека мебел или маса със заоблена форма. Това допринася за хармонията и завършеността на цялостния интериорен дизайн на помещението.