Апартаменти от строител / Имоти във Варна / Имотни сделки / Строителство и Имоти

Старо или ново строителство – Какво да изберем? – част (1)

Изборът на нов дом е много важен. Повечето от нас са изпадали в дилемата – ново или старо строителство. Изборът зависи от много неща. И двата типа строителство имат своите предимства и недостатъци. Много хора при избор на жилище отхвърлят веднага опцията „панелка”. А би било добре да помислят и върху този вариант, защото понякога той може да се окаже по-добър, предвид техните нужди. Нека видим силните и слабите страни на доброто, старо строителство и на новите, кокетни сгради.

Визията

Новите сгради имат все по-добър облик и при проектирането се прилагат най-новите тенденции в архитектурата. Панелките са еднотипни. Просто сграда, без визия и красота. По-старите сгради, които не са санирани, в общиет части имат нужда от освежителни ремонти.

Локацията

Тенденцията е новите сгради да са в близост до училища и детски градини, търговски центрове и с добре организиран градски транспорт. В същото време тази тенденция се забелязва и при по-старото строителство. Тук съществена разлика няма. Често дори в тази опция предимство имат старите сгради. Панелките са локализирани в квартали, които вече имат действаща канализация и улици. има достатъчно п пространство между блоковете с градинки, което съчетава градската част с природата. В същото време в квартали с нови сгради, често има недовършени пътища и лоша инфраструктура.