Апартаменти от строител / Имоти във Варна

Преместване в нов дом по време на пандемия

В предишните статии дискутирахме ефектите от извънредното положение в следствие на Covid-19 върху имотния пазар и покупателната активност на хората. В тази ще обърнем внимание на наложителното за някои от нас преместване в нов дом по една или друга причина и то точно в този предизвикателен период.

На практика местенето е избор, който всеки може да направи за себе си – дали това е най-подходящият момент за нанасяне в ново жилище. Самата процедура обаче предполага контакт с много хора при изнасяне и нанасяне, независимо дали са близки или не. Този факт сам по себе си е една от причините, поради които може би е добре да обмислите дали сте избрали най-подходящия момент.

Докато сте захласнати в суматохата по новото си жилище, не забравяйте да спазвате всички противоепидемични мерки, за да предпазите себе си и околните. Спазвайте необходимата дистанция, както и строги здравно-хигиенни навици.

Ако искате да избегнете срещи с дискутивен характер, използвайте модерните технологии за видео конферентни разговори, които са много по-безопасни от личната среща, а и могат да ви спестят време и разходи от транспорт. Уверете се, че транспортирането на вещите ви ще бъде не само обезопасено и застраховано, но и в максимално защитена от Covid-19 среда.