Интериорен дизайн / Обзавеждане

Предимствата на пандемията – част 2 | Повече време да се погрижим за дома

Продължаваме темата за прекарването на времето си вкъщи по-ползотворно, тъй като се намираме на прага на нов локдаун… въпреки това, можем да го възприемем като възможност да направим нещата вкъщи, които така дълго отлагаме!

Чудесна идея е да съберете ненужните вещи и да ги преподредите. Друго, което можете да направите с тях, е да изгледате няколко клипчета в YouTube как да ги превърнете в нещо различно. Ръчно изработени декорации и персонализирани вещи са винаги добра идея за декорация, а защо не и за ново хоби!

Обърнете повече внимание на ароматите в дома си – обонянието е много важно сетиво, което силно влияе на емоционалното състояние и може да предизвиква събуждането на отминали спомени. Сменете ароматизатора или сапуна си с по-свежи такива. Пригответе любим сладкиш, за да изпълните дома с приятен сладък аромат. Добра идея за релакс и ароматерапия са ароматните свещи и пръчици. 

Донесете природата вкъщи… като си вземете цвете в саксия! Има много цветя, които са лесни за гледане – като фикус или кактус. Растенията вкъщи допринасят за цялостната хармония в дома според китайското изкуство за интериор – фън шуй. Присъствието на елементи от природата спомага за енергийния баланс, което може би е доста нужно на много от нас при локдаун!