Интериорен дизайн / Обзавеждане

Предимствата на пандемията – повече време да се погрижим за дома

На прага на нов локдаун, можем единствено да търсим следващото занимание, което ще ни държи ангажирани, докато отново можем да продължим нормалния си ритъм на живот. Защо да не използваме именно това време вкъщи и да освежим дома си? Ето няколко основни стъпки как да направите дома си по-уютен…

Ако си оставате вкъщи, сега е моментът да пребоядисате стените, с които така дълго отлагате да се заемете. Смяната на цветовата гама може изцяло да промени облика и енергията на едно помещение, затова ако ви се струва скучно или ви е писнало – направете промяна!

Направете основно пролетно почистване (да, вече е почти пролет!) и приберете зимните аксесоари, като ги замените с тези за по-топли дни. Сега разполагате с нужното време да организирате любимите си обувки, чанти, аксесоари и т.н. В социалните мрежи има хиляди клипчета със съвети как да оптимизирате мястото вкъщи. Изгледайте няколко преди да започнете!

Пазарувай онлайн: спестете време и усилия за обикаляне по магазини, като пазарувате онлайн всичко необходимо. Вече много български производители на мебели, аксесоари за дома и др. предлагат тази услуга – сега е моментът да подкрепите българския бизнес! Позволено е да си поръчате и няколко чифта обувки…

Персонализирайте дома си: празните стени създават усещане за празнота и студ в помещението. Ако имате такива – отделете време да рамкирате и закачите на стената снимки от любими моменти или да подредите вещите със сантиментална стойност на видно място. Това ще внесе повече топлина и уют в дома.