Апартаменти от строител / Имоти във Варна / Строителство и Имоти

По-изгодно ли е да закупим имот на зелено?

Както вече бяхме дискутирали в предишна статия, тенденциите показват, че българите предпочитат да закупят завършен имот за собствено ползване пред това да инвестират „на зелено“. Дали това обаче е най-изгодният вариант и има ли повече предимства закупуването на имот на зелено?

Вече все повече инвеститори обявяват своя проект преди започването му и дават възможност на желаещите да закупят имот преди построяването на сградата. Желанието на инвеститори и строители да продават директно, без медиатори като брокерски агенции, е подтикнато от възможността да се спестят допълнителни разходи.

Тъй като продажбата излиза по-изгодно за самия инвеститор, съответно цените „на зелено“ са и по-ниски отколкото когато вече имотът е завършен. „Зелената“ тенденция, придобила популярност през последните 15 години, показва, че цените са по-ниски от тези, предлагани при акт 14 или 16. 

Най-голямото предимство на тази практика е, че купувачът не трябва да заплати веднага имота, а разполага с допълнително време (в рамките на определения период за строителство), в което да спести необходимите ресурси за новото си жилище.

По-големият избор на квадратури и конфигурации на помещенията и възможността за индивидуално проектиране на имота преди построяването му са допълнителни преимущества, които закупуването „на зелено“ предлага. Тоест, строителя може да направи вашия мечтан апартамент изцяло според желанията и изискванията Ви, тъй като сградата е още в период на проект и могат да се нанасят определени промени. Освен това, ще бъдете едни от първите нанесли се в сградата!

Обекти в продажба – Жилищна сграда „Лондон“