Имотни сделки

Как да управляваме успешно бизнеса с имоти

Независимо дали имате среден или голям бизнес с имоти или просто притежавате няколко апартамента, които отдавате под наем за допълнителен доход, е важно да спазвате няколко правила що се отнася до счетоводството. Това не е само с цел да се отчитате на някого, което може и дори да е ненужно ако бизнесът е Ваш, но е важно за организирането на приходите и разходите Ви, както и проследяването на динамиката при финансовите средства.

Не е нужно да бъдете професионален счетоводител, за да сте в крак с месечните и годишните си отчети. Достатъчно е да калкулирате и записвате всички свои приходи и разходи. Така ще можете да проследявате тенденциозността на входящи и изходящи средства. Тоест, ще можете да предвиждате бюджета си по-добре и да го разпределяте по-оптимално.

Ако не следвате определена бизнес стратегия, обикновеното записване на приходи и разходи ще Ви покаже, кой от имотите Ви е най-доходоносен, което може да Ви донесе и нови идеи за развитие и допълнителни приходи.

Също така проследяването на всички разходи, дори и най-елементарните, ще Ви помогне да ги контролирате по-добре и да нанесете определени рестрикции, където се налага. Записването на всички месечни и годишни фиксирани разходи ще Ви помогне да спазвате сроковете им за заплащане.

Следваща стъпка: създайте своя ексел таблица с всички приходи и разходи, както и разликата им, за да разберете истинската доходност на имотите си!