Имоти във Варна / Строителство и Имоти

Как да изберем парцел част 2 – Достъп и посоки

При избора на парцел за строителство е важно да се обърне внимание на достъпа до потенциалната сграда. Независимо дали това ще бъде жилищна или корпоративна сграда, е важно да се анализира транспортната мрежа в избраната локация.

В определени местности, като стръмните планински региони, където парцелите са с привлекателно по-ниски цени и са заобиколени от невероятно красиви природни ресурси, достъпът с лично превозно средство може да бъде затруднен или частично ограничен.

Достъпът до парцела е също определящ за качеството на наличните условия за живот, включително електричество, вода, възможности за отопление и т.н.

При избора на парцел е важно да се огледат заобикалящите го сгради в различните посоки и възможностите за разположение на отделните стаи, според тяхното предназначение. Ако на изток и юг парцелът е заобиколен от високи сгради, е много вероятно слънчевата светлина в помещенията да е ограничена през по-голямата част от деня.

Също така, модерните квартали на по-големите градове в момента страдат от гъсто и прекомерно застрояване на жилищни сгради, където не съществува терминът лично пространство. Огледайте добре отстоянията на съседите си ако не желаете да гледате директно в балкона на отсрещната сграда докато пиете сутрешното си кафе.