Имоти във Варна

Как да изберем най-подходящия имот спрямо локацията?

Един от най-важните фактори при покупка на жилищен имот, независимо дали е с цел да бъде обитаван или просто като инвестиция, е районът, в който се намира. Този факт важи на световния имотен пазар и е може би първата и ключова характеристика на всяка бъдеща покупка.

Повечето купувачи, търсещи жилище за самите себе си, често предпочитат същия или поне близък до квартала, в който в момента живеят. Причината за това е, че преместването в нов район изисква чисто практически време на адаптация, както и променя установената досега рутина в ежедневието на повечето хора.

Освен локацията, голям фактор е личният план на купувачите за следващите няколко години, т.е. дали планират да създадат семейство и имат нужда от локация с детски градини и училища в близост.

Ако жилището се закупува с цел инвестиция, е желателно да се обмисли по-скоро заобикалящата го инфраструктура и дали тя би била привлекателна за наематели. Това е също важен фактор в случай, че в даден момент решите или се наложи да продадете имота. Локацията е ключова определяща характеристика за стойността на имота, в който може да се инвестира на зелено и в последствие да се продаде на по висока цена, ако търсите печалба.