Апартаменти от строител / Имоти във Варна / Имотни сделки

Какво да имаме предвид при инвестиция в недвижим имот?

Статистиките показват, че българското население възприема инвестицията в недвижимо имущество като най-добрия начин да използва личния си финансов капитал. Покупката на обект с цел инвестиция, а не лично ползване, е нарастваща тенденция в последните години. Това допринася за естественото развитие и разрастване на имотния пазар у нас.

Най-обичайният подход към закупуване на имот е чрез ипотечен кредит. Според специалистите, при тегленето на такъв е най-добре месечната вноска да не надвишава 30% от генерирания доход. В противен случай, вноските по кредита могат да се отразят негативно на изградения досега стандарт на живот и да нарушат финансовия ви баланс.

Важно е да се вземе предвид времето, което ще е нужно за управлението на имота, в случай, че той е закупен с цел инвестиция и генериране на доходи. При покупка на зелено, трябва да се погрижите за цялостното обзавеждане и също за намирането на наематели. Не подценявайте вниманието, които и двете изискват.

В много случаи, инвестиращият предпочита да преотстъпи управлението на имота си към специализирана агенция, което би му коствало известен процент от печалбата, но пък ще спести много време и усилия.