Строителство и Имоти / Цените на имотите

ЖИЛИЩНИЯ ПАЗАР В ЧЕТИРИТЕ НАЙ-ГОЛЕМИ ГРАДА В БЪЛГАРИЯ – БУРГАС

Морският град успя да достигне средните цени във Варна още през 2018 г. и от тогава държи средни цени на недвижимите имоти в страната след София. От края на 2020 г. цените в Бургас нарастват с малко под 4% на годишна база. И тук в по-скъпите квартали като център, Зорница, Лазур и Братя Миладинови цените на квадратен метър достигат и минават малко над 1000 евро. Докато в Меден рудник и Сарафово, където има бум на ново строителство, можете да намерите жилище и под 700 евро кв.м.

Едностайните и двустайните апартаменти

Апартаменти в Бургас са със средна цена 1100 евро кв.м. Между 800 и 900 евро кв.м. средно е цената на тристайните и четиристайните жилища, като тук отново според локацията цифрите могат значително да варират нагоре и надолу. При многостайните и мезонетите цените са от 650 до 1600 евро/кв.м., като средната цена е около 700.

Къщи

В Бургас продажбите на етаж от къща или цяла вила са рядкост. В началото на август 2021 г. се предлагат най-вече къщи. Цените на квадратен метър тук са по-ниски, в сравнение с апартаментите. Средно около 400-500 евро/кв.м. излиза покупката на къща в морския град.