Апартаменти от строител / Жилищен кредит / Имоти във Варна

Жилищен кредит за покупка на нов имот

Балансът между търсенето и предлагането е ключов фактор за всеки един пазар и в частност – имотния. В момента има много възможности за отпускане на ипотечен кредит, като е препоръчително всеки кредитополучател да съгласува своите действия с кредитен консултант.

В момента повечето банки предлагат ипотечен кредит, който покрива около 80-90% от цената на имота. Освен това, някои предлагат и специализирани финансови продукти, като допълнителни средства за ремонт, довършителни дейности и т.н. Ако те бъдат добавени към ипотечния кредит, финансирането на жилището може да достигне до 100-110%. Друг важен фактор е лихвата, която в най-добрите случаи варира между 2-3%.

Както вече беше споменато, за купувачите, които не са добре информирани и наясно с детайлите по покупко-продажбата, е препоръчително да съгласуват решенията и действията си с кредитен консултант. Разбира се, той трябва да бъде легитимен такъв, спрямо законите за регламентирана дейност на кредитния посредник.

Предимствата да имате личен консултант са, че той най-вероятно вече е запознат с най-добрите банкови оферти на пазара и може да ви представи синтезирано обобщение, за да изберете своя кредитор по-лесно. Освен това, той ще ви асистира с всички детайли по сключването на сделката, които е много възможно да пропуснете ако не сте добре запознати.