Апартаменти от строител / Имоти във Варна / Строителство и Имоти

Живейте модерно – Част 2: Жилище в затворен комплекс

Продължаваме дискусията от предишната статия, в която засегнахме темата за предимствата да живееш в затворен комплекс извън урбан зоната на големите градове. Вече споменахме сигурността от ограничения достъп, както и удобството да разполагаш с паркомясто по всяко време.

Друго предимство на затворения комплекс е самата концепция да представлява „град в града“. Съоръженията в автентичен за комплекса стил и изградените обекти са на разположение само на собствениците и обитателите. Повечето комплекси разполагат с тенис кортове, игрища за футбол, баскетбол, волейбол, детски площадки, зелени площи, а някои дори имат и басейн!

Затвореният комплекс също предполага спокойна и защитена среда, която да бъде ръководена от общоприети правила за живот, които да се спазват от всички живущи. Повечето комплекси използват „правилник“ за вътрешния ред, който обитателите могат да модифицират според начина си на живот. Така се елиминира възможността за възникването на междусъседски проблеми.

Затворените комплекси, поради концептуалната идея да бъдат персонализирани и ексклузивни, не винаги са на най-удобните локации. Това може да означава, че трябва да пътувате по-дълго за работа, отколкото ако живеете в централната градска част. Но за сметка на това разполагате със спокойствие, сигурност и природа, които там ще ви липсват.